Broughton & Yeamans House

Project Size: 3500m2

Approved Contractor: JR Flat Roofing

Location: Bristol

Project Type: Refurbishment

Sector: Residential

System Installed: Protec System

Broughton & Yeamans House

Broughton & Yeamans House are high rise apartment blocks in Bristol, Avon, under the management of Bristol City Council. The roof areas, totalling over 3,500m2, had originally been waterproofed with asphalt and then later treated with a coating repair.


Unfortunately, water ingress continued to be a problem with leaking occurring at numerous locations. Not wanting to cause further disruption to the residents and to avoid costly damage to the interior of the buildings, the council contacted Polyroof and a survey of the roof was arranged.

The survey by Polyroof’s Technical Services highlighted the extent of the issues within the roof, including identifying water ingress through the many vertical sections present on the roofs, including parapet walls and the lift house building. After performing core tests on the roof, it was shown that the existing roof build, which contained insulation as part of a warm roof design, was in a suitable condition to be retained and overlaid – avoiding costly disruption for the client and residents.


A bespoke specification was drawn up by the Polyroof Technical Team that provided a comprehensive set of recommendations to ensure the apartment blocks were fully protected from the elements.

To make sure the roof could be left in a totally weatherproof condition, it was necessary to treat not only the flat roof sections but the vertical areas too. The client was keen to improve the thermal performance of the buildings by adding additional insulation, but it was imperative that disruption was kept to a minimum – not only would stripping works impact on the buildings’ residents, but hauling waste materials from such a great height would be costly and logistically challenging.


With BBA approval, top-rated fire performance and Polyroof’s trusted 20 Year Accredited System Guarantee, the client has total peace of mind that the apartment block could not be better protected for decades to come.

More Case Studies

Barbirolli Square

Polyroof was specified for this office roof refurbishment in Manchester that required a minimum disruption

McGee House

The client, Sarah Browne Architecture, first initiated contact with Polyroof through a website enquiry, seeking

Britannia Wharf

Britannia Wharf overlooks the remarkable wildlife corridor of the reclaimed historic Basingstoke Canal, which offers

Aberystwyth Fire Station

The certified Carbon Neutral Protec Evolve system was specified on this fire station refurbishment project

Latymer School

The certified Carbon Neutral Protec Evolve system was specified on this school refurbishment project due

CASE STUDY

We use cookies.

We use cookies and similar technologies to improve your experience and measure your interactions with our websites, products and services. By clicking “Accept” or closing this banner, you agree to our website cookie use as described in our Cookie policy. If you click Reject Cookies button you will be redirected to our cookie policy.