Guernsey Power Station

Project Size: 2000m2

Approved Contractor: Sarnian Roofing Limited

Location: Guernsey

Project Type: Refurbishment

Sector: Utilities

System Installed: Protec System

Guernsey Power Station

The flat roof area at above the vast Guernsey Power Station had been suffering from water ingress as a result of failings in the existing EPDM membrane. Due to the expensive machinery housed within and the potential for widespread and costly disruption should the leaking continue.


Guernsey Electricity turned to Sarnian Roofing Limited, a Polyroof approved contractor, to provide a rapid and effective waterproofing solution. The Protec System was specified, and work began quickly.

The Solution

Removal of the failed roof coverings to expose the concrete deck below began, and the BBA-approved Protec 20-year system was installed directly to the concrete. Due to its RapidCure technology, the system cures within 30-60 minutes, meaning less disruption for the client.


The Protec System provides an flexible and seamless membrane that eliminates the risk of water ingress around penetration points common in industrial unit roofs. As the system is cold applied, there are none of the safety risks associated with the open flames and hot torches used with traditional roll-applied systems.

Polyroof’s reputation has been built on the high level of technical support provided to clients before, during and after every contract.


We like to work closely with our clients from the very beginning of a flat roofing project right through to completion and throughout the lifespan of the roof. From our experience, this is the best way to guarantee that all aspects of the roof are finished to the superior standards that our clients expect.

More Case Studies

Waterloo Station

As one of the busiest train stations in the UK, handling nearly 60 million travelers

Barbirolli Square

Polyroof was specified for this office roof refurbishment in Manchester that required a minimum disruption

McGee House

The client, Sarah Browne Architecture, first initiated contact with Polyroof through a website enquiry, seeking

Britannia Wharf

Britannia Wharf overlooks the remarkable wildlife corridor of the reclaimed historic Basingstoke Canal, which offers

Aberystwyth Fire Station

The certified Carbon Neutral Protec Evolve system was specified on this fire station refurbishment project

CASE STUDY

We use cookies.

We use cookies and similar technologies to improve your experience and measure your interactions with our websites, products and services. By clicking “Accept” or closing this banner, you agree to our website cookie use as described in our Cookie policy. If you click Reject Cookies button you will be redirected to our cookie policy.