Trinity Buoy Wharf

Project Size: 200m2

Approved Contractor: A R Roofing Ltd

Location: London

Project Type: Refurbishment

Sector: Offices

System Installed: Protec System

Trinity Buoy Wharf

Container City is an outstanding example of upcycling architecture in the London Docklands. The buildings are constructed from old shipping containers that have been refurbished and then fixed and welded together, creating an innovative modular building solution that houses offices.
The roofs had been waterproofed with an EPDM membrane as part of an inverted roof design, however due to failings within the roof coverings leaks were occurring.

It was also felt that the inverted roof insulation was unable to provide satisfactory thermal performance, leading to excessive fuel bills during winter. The architect responsible for finding a solution used Polyroof’s Solution Finder Tool to quickly find a recommendation for improving the thermal properties whilst providing long-term waterproof protection. Equipped with the key information needed, the architect specified the Protec Warm Roof System for the roof refurbishment works.


Polyroof Technical Services carried out a full technical survey of the existing roof to identify all existing issues and provide a full set of recommendations. One of the key drivers for the refurbishment was the ability to easily access the roof membrane to carry out regular cleaning and maintenance works, so the specification included for converting the roofs from an inverted roof to a warm roof design.

Polyroof Approved Contractor A R Roofing Ltd began by stripping away the old inverted roof components and the failed EPDM membrane to expose the metal roofs of the containers below. A self-adhesive vapour barrier was then laid onto the metal decks and Polyroof RES Insulation (T&G) was bonded on top using PU adhesive. Lastly, the Protec system was laid direct to the insulation boads to create a seamless, smooth and long-lasting finish that came with a 20 year insurance backed guarantee. This striking piece of upcycled architecture now has a roofing solution to match the innovation behind its creation.

More Case Studies

Barbirolli Square

Polyroof was specified for this office roof refurbishment in Manchester that required a minimum disruption

McGee House

The client, Sarah Browne Architecture, first initiated contact with Polyroof through a website enquiry, seeking

Britannia Wharf

Britannia Wharf overlooks the remarkable wildlife corridor of the reclaimed historic Basingstoke Canal, which offers

Aberystwyth Fire Station

The certified Carbon Neutral Protec Evolve system was specified on this fire station refurbishment project

Latymer School

The certified Carbon Neutral Protec Evolve system was specified on this school refurbishment project due

CASE STUDY

We use cookies.

We use cookies and similar technologies to improve your experience and measure your interactions with our websites, products and services. By clicking “Accept” or closing this banner, you agree to our website cookie use as described in our Cookie policy. If you click Reject Cookies button you will be redirected to our cookie policy.