Woodland Trust

Project Size: 150m2

Approved Contractor: RTA Building Ltd

Location: Loch Lomand

Project Type: New Build

Sector: National Trust

System Installed: 185 GRP System

Woodland Trust

As described by the Woodland Trust, Glen Finglas is a great expanse of ancient woodland, lochs and open heathland, sitting at the heart of Loch Lomond and The Trossachs National Park and home to one of the best examples of upland wood pasture in Scotland.


The newly constructed Gateway Building was designed to blend in with the surrounding woodlands and featured a circular timber-clad exterior with a spiralling, curved roof. The Woodland Trust approached RTA Building Limited, a Polyroof Approved Contractor, to provide a guaranteed waterproofing solution that would complement the aesthetics of the building.

After comprehensive discussions and careful evaluation, we recommended the Polyroof 185 Warm Roof System for this unique project. This system stood out due to its exceptional BBA 30-year durability rating, impressive life-cycle costing performance, and an insurance-backed guarantee that offered the client peace of mind.


The implementation process involved the meticulous installation of the Polyroof membrane, which flawlessly covered the flat roof areas while seamlessly following the curved perimeters and intricate spiral design. To ensure a fully waterproof edge detail that complemented the building’s contours, we installed a bespoke GRP capping. This robust combination provided Woodland Trust with a reliable and long-lasting roofing solution.

Through our collaboration with Woodland Trust, we successfully implemented the Polyroof 185 Warm Roof System, delivering a durable, and cost-effective roofing solution. Our system’s exceptional durability rating, long-term life-cycle costing performance, and insurance-backed guarantee provided Woodland Trust with the confidence that they had chosen a roofing solution that would stand the test of time. With Polyroof, Woodland Trust achieved a seamless, reliable, and environmentally conscious roofing solution for their unique project.

More Case Studies

Barbirolli Square

Polyroof was specified for this office roof refurbishment in Manchester that required a minimum disruption

McGee House

The client, Sarah Browne Architecture, first initiated contact with Polyroof through a website enquiry, seeking

Britannia Wharf

Britannia Wharf overlooks the remarkable wildlife corridor of the reclaimed historic Basingstoke Canal, which offers

Aberystwyth Fire Station

The certified Carbon Neutral Protec Evolve system was specified on this fire station refurbishment project

Latymer School

The certified Carbon Neutral Protec Evolve system was specified on this school refurbishment project due

CASE STUDY

We use cookies.

We use cookies and similar technologies to improve your experience and measure your interactions with our websites, products and services. By clicking “Accept” or closing this banner, you agree to our website cookie use as described in our Cookie policy. If you click Reject Cookies button you will be redirected to our cookie policy.